Ispunjeno manjim dijelom

Zaštita domaće poljoprivredne proizvodnje

Partije: SDA | Oblasti: Ekonomija

Primjena već dopuštenih i razvoj novih mjera zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje;

Izvor: SDA "Agedna BiH 2026"

U prvim danima nakon formiranja Vijeća ministara predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Zoran Tegeltija održao je sastanak sa predstavnicima poslodavaca o zaštiti domaće proizvodnje. Tom prilikom navedeno je da su neophodne izmjene postojećih zakona, prije svega Zakona o javnim nabavkama, Zakona o PDV-u, te harmonizacija zakona i propisa između entiteta. Tegeltija je sa predstavnicima poslodavaca dogovorio formiranje pet radnih grupa koje će raditi na analiziranju posotjećih zakona, te prijedlozima novih rješenja. Tokom prvih godinu dana nisu izmjenjeni postojeći zakoni. 


Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) nije podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama, koji je predložilo Vijeće ministara BiH jer nije bilo entitetske većine poslanika iz Republike Srpske.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!