Ispunjeno

Zapošljavanje roditelja sa više od 4 djeteta

Opštine: Trebinje

Porodice koje imaju petoro i šestoro djece moraju imati jednu “državnu” platu u kući. Neka to svi znaju. Sve takve slučajeve ćemo riješiti do 1.3.2017. godine.

Obrazloženje

U prvoj godini mandata nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja. U drugoj godini mandata započeta realizacija.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Predstavnici trebinjskih udruženja, u čijem fokusu je porodica, potvrdili su da ovaj grad “skoro tri godine u centar svog rada stavlja porodicu i realizuje brojne programe koji je direktno pomažu”, te da shodno njihovim saznanjima, u Trebinju nema “porodice sa četvoro i više djece u kojoj ne radi bar jedan roditelj”.

U Trebinju, koliko sam upoznat, nema porodice sa četvoro i više djece u kojoj ne radi bar jedan roditelj. Ali, nažalost, sa jednom platom se ne može prehraniti cijela porodica, školovati i obući djeca.

Aleksandar Sarić, Predsjednik Udruženja “četiri plus”, 15. maj 2019.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da grad sprovodi 32 socijalna programa, čiji je glavni fokus porodica te da će socijalni programi ostati prioritet grada i u narednom periodu.

Jačanje porodice pomažemo i kroz subvencionisanje sklapanja braka naših sugrađana starijih od 38 godina, kao i kroz izgradnju zgrade za mlade bračne parove.

Mirko Ćurić, 15. maj 2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!