Zakonske reforme koje će stvoriti povoljnije ozračje za investiranje

| Partija: | Oblast:

Zalagat ćemo se za zakonske reforme koje će stvoriti povoljnije ozračje za investiranje u realni sektor, povećanje proizvodnje i izvoza.

Kratko obrazloženje

U radu Vlade FBiH, tokom mandata 2014-2018. zabilježene su određene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

Na 7. sjednici, održanoj 27.05.2015. godine Vlada Federacije BiH utvrdila je i u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o direktnim stranim ulaganjima. Vlada Federacije BiH je, na sjednici održanoj 27.07.2015. godine, dala saglasnost na Reformsku agendu za Bosnu i Hercegovinu, te ovaj dokument uputila u vidu informacije Parlamentu Federacije BiH. Agenda je, kako su naveli iz Vlade, usklađena s ciljevima novog pristupa Evropske unije i u skladu je s Programom ekonomske reforme. Reformska agenda odnosi se na šest oblasti: javne finansije, oporezivanje i fiskalna održivost, zatim poslovni ambijent i konkurentnost, tržište rada, reforma socijalne zaštite i penzijskog osiguranja, vladavina zakona i dobro upravljanje, te reforma javne uprave.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi