Ispunjeno većim dijelom

Zajedničke delegacije u procesu ispunjavanja uslova za ulazak u EU

Partije: DNS | Oblasti: Spoljna politika

U ostvarivanju međunarodnih aktivnosti i pregovora u procesu ispunjavanja uslova evropskih i bilo kojih drugih integracija, neophodno je obezbijediti konsenzus entiteta o pitanjima značajnim za članstvo u Evropskoj uniji. U tom smislu, potrebno je osnivanje zajedničkih delegacija.

Na 31. redovnoj sjednici Vlade Republike Srpske (23.07.2015.) Vlada Republike Srpske utvrdila je danas, na 31. redovnoj sjednici, održanoj u Banjoj Luci, Nacrt Reformske agende za Bosnu i Hercegovinu za period 2015-2018 godina. Reformska agenda obuhvata šest značajnih oblasti: javne finansije, oporezivanje i fiskalna održivost; poslovna klima i konkurentost; tržište rada; reforma socijalne zaštite i penzija; vladavina prava i dobro upravljanje; i reforma javne uprave. Usvajanje i sprovođenje Reformske agende predstavlja značajan korak za BiH na putu ka EU.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!