Neispunjeno

Vratit ćemo u život princip transparentnih konkursnih procedura

Partije: DF | Oblasti: Državno uređenje

Vratit ćemo u život princip transparentnih konkursnih procedura kada je u pitanju prijem u javnu službu, jer je to jedan od načina da se vrati povjerenje građana u javne institucije.

Izvor: Pobjednička BiH - Izborni program 2018

Usklađeno djelovanje u izradi i provođenju javnih politika između izvršnih i zakonodavnih tijela predstavlja jednu od mjera koja je predviđena Strateškim planom za reformu javne uprave. Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je u decembru 2020. godine Odluku o usvajanju Akcionog plana za reformu javne uprave, kojim će biti realizirani ciljevi i mjere definirani Strateškim okvirom za reformu javne uprave do 2022. godine.

Akcioni plan obuhvata pet stubova u kojima su planirane reformske intervencije, i to Razvoj politika i koordinacija, Državna služba i upravljanje ljudskim potencijalima (sa fokusom na transparentnije konkursne procedure), Odgovornost, Pružanje usluga i Upravljanje javnim finansijama, te sadrži ukupno 165 aktivnosti koje će biti realizirane do 2022. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!