Djelimično ispunjeno

Vodovod u Loparama

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Milion maraka za vodovod – „De vi recite onom svom načelniku da prvo dođe u Banja Luku, čeka ga milion maraka da napravi ovaj vodovod ako hoće. Ako neće, šta vam ja onda mogu.“

Izvor: Lopare, 18.09.2018.

U januaru 2019. godine, opština Lopare je u značajnoj mjeri riješila problem vodosnabdjevanja. Prokopavanjem tri bazena kroz okolna sela, pokrivanje sela vodom biće još značajnije, dok je do sada dotok vode prokopan i saniran u mjestu Veselinovac. Za dodatne projekte obezbjeđena su sredstva iz Programa hitnog oporavka od poplava.

Tom prilikom potvrđeno je i da će se graditi još tri bunara u loparskom selu Jablanica i po jedan u Priboju i Koraju što će omogućiti redovno i kvalitetno vodosnabdijevanje i svih majevičkih sela. U lokalnoj upravi planiraju da grade i rezervoar većeg kapaciteta i filtersko postrojenje, za što je potrebno oko pola miliona maraka.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izjavio je 17.8.2021. godine da jedan od najvećih problema ove lokalne zajednice predstavlja završetak vodovoda. Ova lokalna zajednica je posredstvom Ministarstva finansija RS aplicirala za kredit Evropske investicione banke od 1,5 miliona KM. Tom prilikom, predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je da je kroz saradnju republičkog i lokalnog nivoa potrebno riješiti nekoliko važnih strateških pitanja za ovu lokalnu zajednicu, a da je prioritet izgradnja vodovoda.

Razumijemo potrebu da se tu interveniše i vjerujem da će sva ta procedura u okviru našeg Ministarstva finansija biti završena da bi se riješilo jedno ovakvo veliko pitanje.

Željka Cvijanović, 17.8.2021.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!