Ispunjeno

Rekonstrukcija Vodotornja

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Radimo proširenje vodotornja i rekonstrukciju istog i modernizaciju od 2,5 miliona KM.

Izvor: Gornji Podgradci, 17.09.201

U Gradišci je 24.4.2019. godine ozvaničen završetak rekonstrukcije vodotornja u Žeravici i uspostavljanje savremenog sistema upravljanja i monitoringa na cjelokupnom sistemu vodosnabdijevanja. Tom prilikom je gradonačelnik Zoran Adžić istakao je da je riječ o kapitalnom projektu u vrijednosti oko 2,5 miliona KM koji u Gradišci nije realizovan u posljednjih 40 godina. Adžić je dodao da je cilj ovog projekta bio da obezbijedi dovoljan kapacitet vodoizvorišta za narednih 30 godina. Naglasio je i da je projekat finansiran od strane grada Gradiška, uz grant sredstva Vlade Republike Srpske, te MEG i LIR projekata.

Riječ je o izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u neseljima oko vodoizvorišta u Žeravici i u samom gradu, dogradnji i rekonstrukciji primarne kanalizacione mreže i izgradnji glavnog gradskog prečistača otpadnih voda. Za ovaj projekat imamo podršku švajcarske razvojne agencije i njemačke državne banke koje su odobrile grant od 14 miliona evra. Trudićemo se da taj projekat kvalitetno realizujemo.

Zoran Adžić, 22.4.2019.

Direktor gradiškog “Vodovoda” Sandro Zeničanin rekao je da su sredstva za rekonstrukciju vodotornja i druge radove na vodoizvorištu u Žeravici obezbijeđena u okviru tri projekta: u okviru MEG projekta, koji posredstvom UNDP-a finansira Vlada Švajcarske, obezbijeđen grant od oko 240.000 KM, 95.000 KM je grant iz LIR projekta koji finansira EU, Vlada Republike Srpske je u okviru “Vatsan” projekta obezbijedila grant od 550.000 KM i kreditna sredstva od 650.000 KM, a grad Gradiška dodatnih 890.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!