Započeto

Vodosnabdijevanje u Rakelićima

Opštine: Prijedor

On je na predizbornom skupu među najznačajnijim projektima izdvojio uličnu rasvjetu, ambulantu porodične medicine i renoviranje društvenog doma, navodeći da će uskoro biti riješen problem vodosnabdijevanja.

Obrazloženje

U trećoj godini mandata gradonačelnika Đakovića učinjeni su određeni koraci na pripremi vodosnadbijevanja u Rakelićima.

Izvor: Predizborni skup u Rakelićima, DNS Prijedor, 26.09.2016.

U junu 2019. godine počelo je bušenje probno-eksploatacionog bunara nakon čega će biti utvrđena mogućnost vodosnadbijevanja stanovnika sa šireg područja.

Prema preliminarnim rezultatima, vode ima dovoljno za snabdijevanje nekoliko hiljada domaćinstava u selima Tomašica, Busnovi, Rakelići, Saničani, Gomjenica, Rasavci, Ništavci i Zecovi.

U narednom periodu slijedi ispitivanje kvaliteta vode, a gradonačelnik Đaković je rekao da su početne analize utvrdile da je voda dobra za piće.

Rađene su početne analize, ali ne u potpunom kapacitetu i one govore da je voda dobra za piće, tako da kada završimo ova istraživanja, imaćemo kompletan odgovor da li smo spremni da odavde počne izgradnja vodovoda Tomašička jezera kao primarni vod što je najvažnije za ovo područje koje bi se kompletno snabdijelo pitkom vodom.

Milenko Đaković, 04.07.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!