Ispunjeno

Vodosnabdijevanje mjesne zajednice Pionirska dolina-Nahorevo

Opštine: Centar Sarajevo

Vodosnabdijevanje mjesne zajednice Pionirska dolina-Nahorevo.

Obrazloženje

Tokom mandata načelnika općine zabilježen je značajan napredak na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Projekat izgradnje vodovodne mreže za Nahorevo, ali i naselja Nahorevska brda, Muharemoviće i Selje, završen je početkom 2018. godine.

Kako je saopšteno iz Općine Centar, “Izgradnja navedenog sistema završena je u augustu 2017. godine, odnosno za deset mjeseci od početka radova, a nakon toga Općina je realizirala projekat izgradnje 235 kućnih priključaka, ali voda nije puštena u eksploataciju s obzirom da nije završen tehnički prijem ovog sistem”.

Vodovod je pušten u funkciju u februaru 2018. godine.

Druga faza izgradnje sistema vodosnabdijevanja naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja, sa izvorišta Klanice okončana je u augustu 2019. godine, a na vodovodnu mrežu je tada priključeno 313 domaćinstava.

Dužina transportnog i distributivnih vodova iznosi preko 16 kilometara, a kapacitet izgrađenog rezervoara je 250 hiljada litara.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!