Započeto

Vjetropark Hrgud

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Skoko je rekao da Elektroprivreda Republike Srpske planira da izgradi vjetropark “Hrgud”, koji će zaposliti određen broj radnika, dok će sama opština imati naknadu od proizvedene električne energije.

Obrazloženje

U septembru 2019. godine završeno je ispitivanje potencijala vjetra, te izrađena Studija opravdanosti izgradnje VE „Hrgud“. Prema najavama Elektroprivrede RS, planirana ja izgradnja 16 vjetroturbina, kao i putne i vodovodne infrastrukture povezane sa selom Hrgud nadomak Berkovića. 

Izvor: socijalisti.ba

Vjetropark Hrgud, kako je navedeno u saopštenju za javnost nakon 1. sjednice Vlade RS iz decembra 2018. godine kao jedan od značajnijih projekata javnih investicija čija se izvedba planira u 2019. i 2020. godini, a za čije je izvođenje predviđeno oko 126,1 milion KM. Još 2016. godine, potpisan je sporazum o zajmu između tadašnjeg ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande, te direktora KfW-a (Njemačke razvojne banke), vezan uz izgradnju vjetroelektrane.

U septembru 2019. godine, završeno je ispitivanje potencijala vjetra, te izrađena Studija opravdanosti izgradnje VE „Hrgud“. Prema najavama Elektroprivrede RS, planirana ja izgradnja 16 vjetroturbina, kao i putne i vodovodne infrastrukture povezane sa selom Hrgud nadomak Berkovića. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!