U progresu

Video nadzor i sistem javnog reda i mira

Opštine: Gračanica

Bolji sistem civilne zaštite i vatrogastva, video nadzor, sistem javnog reda i mira, kvalitetniji sistem zbrinjavanja pasa lutalica. Kako do cilja: Stručnom timu na čelu sa savjetnikom za sigurnost glavni posao i zadatak su nuditi mjere, planove i projekte u cilju ispunjenja garancija (sredstva: budžeti, fondovi, Evropska Unija, poduzetnici).

Obrazloženje

U prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti u cilju realizacije datog obećanja.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Na Istinomjerov upit iz 2022. godine u vezi aktivnosti u pravcu ispunjavanja navedenog obećanja tokom 2022. godine, iz Gradske uprave Gračanice su odgovorili da su sve značajnije raskrsnice, krizna mjesta su pokrivene video nadzorom te da je 2022. godine u tu svrhu uloženo 72.000 KM.

U Budžetu Grada Gračanica za 2022. godinu izdaci za održavanje video nadzora u gradu iznose 72.600 KM. 

Za izgradnju videonadzora u Gračanici tokom 2023. godine izdvojit će se 30.000 KM kako bi se videonadzor uspostavio na čitavom području ove lokalne zajednice, navode iz Gradske uprave na Istinomjerov upit o ispunjenju ovog obećanja. Dodatno, Gradsko vijeće Grada Gračanice je na sjednici u martu 2023. godine donijelo Odluku o javnom redu i miru.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!