Započeto

Veće subvencije za udžbenike i troškove prevoza učenika

Opštine: Gračanica

Veće subvencije za udžbenike i troškove prevoza učenika.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Budžetu Grada Gračanica za 2021. godinu pod stavkom Transfer za prevoz učenika i dr. izdvojeno je 15 000 KM, dok je za Unapređenje uslova i rada Romske populacije (zdravstvena zaštita, nabvaka udžbenika) izdvojeno 10 000 KM.

Kako je 22.9.2021. godine navedeno na zvaničnoj stranici Grada Gračanica, i ove godine je Gradska uprava obezbijedila gračaničkim Romima koji pohađaju osnovno obrazovanje kompletne udžbenike za novu školsku godinu.

Tako je za učenike od prvog do petog razreda, za koje je ranije Ministarstvo obezbijedilo udžbenike, podijeljen školski pribor kao i za dva učenika srednje škole, a tom prilikom gradonačelnik Helić pored ostalog je izjavio: 

Zaista smo, kao lokalna zajednica, u prethodnom periodu mnogo učinili da poboljšamo uslove školovanja i rada u školama. To ćemo, naravno, činiti i narednih godina. Cilj nam je da romska, kao i sva druga deca, imaju adekvatne uslove da se školuju.

Nusret Helić, 22.9.2021.

Kada se radi o Budžetu Grada Gračanica za 2022. godinu, za transfer za prevoz učenika izdvojeno je 20 000 KM, za subvencije privatnim preduzećima na ime sufinansiranja troškova prevoza učenika 50 000 KM dok je za unapređenje uslova i rada Romske populacije (nabavka udžbenika) izdvojeno 10 000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!