Ispunjeno

Vatrogasni dom

Opštine: Gradačac

Vatrogasni dom (II faza).

Obrazloženje

Obećanje je ispunjeno tokom prve godine mandata.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

Krajem augusta, iz Gradske uprave Gradačca javnosti je saopćeno da su završeni radovi na vanjskom uređenju vatrogasnog doma u ovom gradu, čime su stvoreni uslovi za dobijanje upotrebne dozvole i svečano otvaranje ovog objekta, koje je upriličeno 22. oktobra 2021. godine prilikom obilježavanja Dana Grada Gradačac.

FOTO: Grad Gradačac
FOTO: Grad Gradačac

Krajem 2020. godine, potpisan je ugovor o izvođenju radova na dovršetku izgradnje vatrogasnog doma u Gradačcu, a njihova vrijednost iznosila je 243.946,17 KM. Iz Gradske uprave su tada saopćili da se radovi odnose na unutrašnje uređenje objekta i vanjsko uređenje oko objekta vatrogasnog doma.

Fotografija preuzeta sa zvanične web stranice grada Gradačac, decembar 2020. godine
Fotografija preuzeta sa zvanične web stranice grada Gradačac, decembar 2020. godine

O toku radova, iz Gradske uprave Gradačca obavještavali su javnost tokom februara i aprila 2021. godine, kada je saopćeno da su radovi pri kraju.

Završetkom ovih radova Gradačac će dobiti savremeni Vatrogasni dom gdje će biti smještena Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac. Također, njime će biti osigurane prostorije za redovan rad i skladištenje opreme i vozila, a okviru njega nalazit će se i sala za sjednice, kancelarija za rad, garaža, skladište i kotlovnica. Osim prostorija za vatrogasnu jedinicu bit će osposobljene i opremljene i prostorije mjesne zajednice Vida II koje će biti na raspolaganju za društveno djelovanje, održavanje kulturnih programa, održavanje skupova, te ostale zajedničke potrebe građana svih dobnih skupina kako mještana mjesne zajednice Vida II tako i svih stanovnika grada Gradačac.

Saopćenje, GU Gradačac, 27.4.2021.

U međuvremenu, iz Gradske uprave su saopćili i da je partnerski grad Düren donirao opremu za ovaj vatrogasni dom, a naveli su i da se donirana oprema sastoji od 70 različitih artikala, u ukupnoj vrijednosti od 14.500 eura.

Krajem augusta 2021. godine, saopćeno je da su proteklog vikenda završeni radovi na vanjskom uređenju vatrogasnog doma u Gradačcu, čime su se stvorili uslovi za dobijanje upotrebne dozvole i svečano otvaranje ovog objekta.

Vatrogasni dom se nalazi u mjesnoj zajednici Vida II i osim prostorija za vatrogasnu jedinicu bit će osposobljene i opremljene i prostorije mjesne zajednice Vida II koje će biti na raspolaganju za društveno djelovanje i održavanje kulturnih i drugih programa. Napominjemo da je već završeno unutrašnje uređenje i nabavljena sva potrebna oprema i namještaj za smještaj profesionalne Vatrogasne jedinice Gradačac u ovom objektu. Ukupna vrijednost radova na objektu, nabavka opreme, namještaja i alata iznosi oko 350. 000 KM. Završetkom ovih radova Gradačac će dobiti savremeni Vatrogasni dom gjde će biti osigurane adekvatne prostorije za redovan rad i skladištenje opreme i vozila vatrogasaca, a u okviru njega nalazit će se i sala za sjednice, kancelarija za rad, garaža, skladište i kotlovnica.

Saopćenje, GU Gradačac, 30.8.2021.

U petak, 22. oktobra 2021. godine, prilikom obilježavanja Dana Grada Gradačac, upriličeno je svečano otvorenje ovog vatrogasnog doma.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić istakao je kako je u periodu izgradnje, koji je trajao od marta 2019. godine, u ovaj objekat uloženo oko 505 hiljada KM, a osim za potrebe vatrogasnog doma, ovaj objekat će koristiti i mjesna zajednica Vida II.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!