Nije započeto

Valorizacija neplaćenog rada žena

Partije: SDP BiH | Oblasti: Socijalna politika

SDP će penzionim zakonima osigurati valorizaciju neplaćenog rada žena i povoljnije uslove u pogledu utvrđivanja dužine staža osiguranja po osnovu rađanja djece, te na taj način uticati na rast stope nataliteta i smanjenje siromaštva žena u starosti.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade FBiH nisu zabilježene značajnije aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić 31.5.2023. godine učestvovao je kao panelista na radionici o temi “Uklanjanje prepreka za učešće žena na tržištu rada i razvoj ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini” u organizaciji Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), a u okviru Projekta “Forum žena za razvoj”.

Tom prilikom ministar je govorio je o osnivanju porodičnog fonda kojim bi se objedinili svi vidovi podrške i naknada u oblasti socijalne zaštite porodice i djece. 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!