Započeto

Uvođenje pogodnosti za investitore

Opštine: Travnik

Uvesti širok spektar pogodnosti koje su omogućene investitorima (poticaj u vidu povrata novčanih sredstava od naknade koja se obračunava za rentu i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, poticaj u vidu povrata naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta i komunalne naknade, oslobađanje pojedinih taksenih obaveza, dobijanje dozvola na principu 48 sati…).

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata načelnika Općine Travnik provođene su određene aktivnosti na realizaciji ove mjere.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Putem svoje Facebook stranice, načelnik Općine Kenan Dautović obavijestio je javnost da se susreo s predstavnicima njemačke kompanije Draxlmaier koja se bavi autoindustrijom. Prema riječima načelnika, kompanija je u Bosni i Hercegovini tražila lokaciju za izgradnju fabrike za proizvodnju električnih komponenti za automobile, gdje planiraju uposliti 2000 radnika.

Kao Općina, u procesu predselekcije uspjeli smo se pozicionirati kao potencijalna lokacija za realizaciju ove investicije, te smo na današnjem sastanku sa predstavnicima kompanije obišli lokacije predviđene za industrijsku gradnju, predstavili subvencije koje smo kao Općina spremni ponuditi investitoru te dali detaljne informacije o stanju radne snage na području naše Općine.

Kenan Dautović, 16.3.2023.

Također, načelnik je u martu 2023. održao sastanak poduzetnikom i investitorom Edinom Mehićem. Prema riječima načelnika, razgovarali su o mogućnostima saradnje na različitim poljima s ciljem “kreiranja radnih mjesta za mlade i boljih uslova za investitore u Travniku”.

Kako su za Istinomjer rekli iz Općine Travnik početkom maja 2023, trenutno je u toku izrada web stranice koja će služiti kao vodič za investitore na kojoj će investitori imati sve potrebne informacije o Općini, ali i pogodnostima koje im se nude.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!