U progresu

Uvid u dosadašnje projekte

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se da se obznani zašto su pojedini projekti zaustavljeni ili zašto se na njih jako dugo čeka.

Izvor: Hasan Tanović program

Na novoj web stranici Općine Novo Sarajevo nalazi se sekcija u kojoj je građanima/kama omogućen uvid u aktualne, planirane i završene projekte.

U 2023. godini Općina je za kapitalne projekte planirala gotovo pola Budžeta, što je uz obrazloženje objavljeno na službenoj web stranici.

Sredinom februara 2021. održan je sastanak radi rješavanja problema podhotnika Hrasno na Južnoj longitudinali. Dogovoreno je intenziviranje aktivnosti i ubrzanje procedura za prikupljanje potrebne dokumentacije za primopredaju podhotnika Općini Novo Sarajevo. Također, planirana je izgradnja Univerzitetske biblioteke u Kampusu Univerziteta u Sarajevu i početkom juna 2021. godine održan je sastanak s delegacijom Saudijskog fonda za razvoj održan je radi podrške projektu. Po okončanju tenderske procedure, očekuje se početak građevinskih radova.

Osim toga, Općina Novo Sarajevo intenzivno radi na revitalizaciji nekoliko dugogodišnjih projekata, uključujući Garažu G3, Južnu longitudinalu, održavanje pothodnika kružni tok Hrasno i Nacionalnu biblioteku. Također su u tijeku pripreme za regulaciju imovinsko-pravnih odnosa za Park šume HUM i Sportsko rekreativni centar Vinko Šamarlić. Projekat rekonstrukcije i obnove pomoćnog sportskog terena JP ONSA je uspješno završen i nakon više od 10 godina rekonstruisan je teren i postavljena je nova podloga.

U decembru 2022., Općina Novo Sarajevo, u suradnji s Vladom Kantona Sarajevo, organizovala je i Wils Winter Fest, preteču ADVENTA u Sarajevu, s ciljem da postane reprezentativna manifestacija u regiji.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!