Neispunjeno

Utopljavanje zgrada i sanacija fasada Nikole Kašikovića 7 i 9

Opštine: Centar Sarajevo

Obrazloženje

Tokom mandata načelnika općine nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Kako je u augustu 2020. godine saopćeno iz Općine Centar Sarajevo izdvojeno je 228 hiljada maraka raspoređena su za utopljavanje objekata u ulicama Patriotske lige 40, Kulovića 1 i 3, La Benevolencije 14, Nahorevska 14, Radićeva 4 i Muhameda Hadžijahića 54.

Tada je rečeno i da je unazad dvije godine na području ove lokalne zajednice realizovan projekat postavljanja termo fasada – utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na osam objekata u Centru i to: Bolnička 50, Kaptol 28, Kalemova 38, Franca Lehara 13, Derebent 24-26, Branilaca Sarajeva 4, Patriotske lige 38 i Jezero 5 za šta je Općina Centar izdvojila oko 300.000 KM.

Utopljavanje zgrada i sanacija fasada Nikole Kašikovića 7 i 9 nije navedena u informacijama Općine Centar na zvaničnoj web stranici.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!