Ispunjeno većim dijelom

Utopljavanje objekata osnovnih škola

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Sve osnovne škole smo također planirali u narednom vremenskom periodu, da izvršimo utopljavanje i zamjenu vanjske stolarije (11 objekata)

Izvor: Ibrahim Hadžibajrić za novi.ba

Potpuno su obnovljena tri objekta osnovnih škola kao i zgrada Muzičke akademije. Jedan objekat je djelimično obnovljen, te su preostala još dva centralna i jedan područni objekat, naveli su iz Općine Stari Grad Sarajevo.
Početkom septembra 2020. godine iz Općine Stari Grad Sarajevo saopćili su da su u “svim školama u Starom Gradu poboljšani uslovi za rad i boravak djece”, te da je ugrađena “nova stolarija, fasade, sale, kao i grijanje”.

Tom prilikom iz ove općine su naglasili da su potpuno obnovljene tri osnovne škole, kompletna zgrada Muzičke akademije, a djelimično je obnovljen jedan objekat osnovne škole.

Potpuno su obnovljene osnovne škole “Saburina”, “Mula Mustafa Bašeskija” i “Hamdija Kreševljaković”. Djelimično je obnovljena osnovna škola “Edhem Mulabdić”- područni objekat na Bistriku, kao i kompletna zgrada Muzičke akademije. U ovim školama urađene su nove fasade, zamijenjena stolarija, urađena unutrašnjost, sanirano grijanje itd.
Iz Općine Stari Grad Sarajevo u septembru 2020. godine saopćili su da su “preostala još dva centralna i jedan područni objekat”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!