Djelimično ispunjeno

Usvojiti zonalni, prostorni i urbanistički plan grada Bihaća

Opštine: Bihać

Kako bi se spriječila nelegalna gradnja, uništavanje spomeničke i prirodne baštine, zaustavio kaos u gradnji i unaprijedio ukupan kvalitet življenja nužno je donijeti prostorno-plansku dokumentaciju koja će biti usuglašena sa strateškim razvojnim ciljevima i biti podloga ukupnog razvoja grada.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Izborni program Građanskog saveza Bihać

Još uvijek je aktuelan Urbanistički plan Grada Bihaća iz 2003. godine.

Kada su u pitanju regulacioni planovi Grada Bihaća u ovom mandatu usvojeno je više su izmjena i dopuna Regulacionih planova.

Izmjene i dopune Regulacionog plana Veliki Lug B  7/2020.

Izmjene i dopune Regulacionog plana Ozimice II 5/2017.

Donesena odluka o osnivanju Poslovne zone „Ripač“ Bihać koja se kao jedinstvena cjelina nalazi u obuhvatu Regulacionog plana „Poslovna zona Ripač – 6/2020.

Donesena odluka o osnivanju Poslovne zone „Kamenica“ Bihać koja se kao jedinstvena cjelina nalazi u obuhvatu Regulacionog plana naselja Kamenica – 4/2017.

Izmjene i dopune Regulacionog plana “Ceravci I” 5/2017

Donesena odluka o osnivanju Poslovne zone „Kombiteks“ koja se kao jedinstvena cjelina nalazi u obuhvatu Regulacionog plana „Kombinat Kombiteks“ 7/2019

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!