Nije započeto

Usvajanje strateških dokumenata održivog razvoja BiH

Partije: SDP | Oblasti: Ekonomija

Politike i mjere za ostvarivanje doprinosa obvezujućem cilju za 2026. u pogledu energije iz obnovljivih izvora:
Usvajanje strateških dokumenata održivog razvoja BiH; Donošenje/dopuna ako je potrebno, zakona i podzakonskih akata za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora; Podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora; Izrada podzakonskih akata za funkcionisanje aukcija za obnovljive izvore energije, kupaca-proizvođača i zajednica obnovljive energije; Uvođenje sistema garancija porijekla proizvedene električne energije.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Informacija o pokazateljima za praćenje Okvira za implementaciju ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini našla se na dnevnom redu 32. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja se održala 12.12.2023. godine, na kojoj je i usvojen. U saopćenju se također navodi da se Direkcija zadužuje da dostavi na usvajanje prijedlog revidirane liste indikatora, a koju će pripremiti Interresorna radna grupa za praćenje implementacije Ciljeva održivog razvoja (SDG Vijeće). Shodno tome, priprema drugog godišnjeg Izvještaja o praćenju implementacije Ciljeva održivog razvoja, odgađa se do usvajanja revidirane liste indikatora za praćenje implementacije Okvira za implementaciju Ciljeva održivog razvoja. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!