Nije započeto

Uspostava zanatskog centra

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Finansijska podrška i osiguranje prostorija za rad starim zanatima i samostalnim zanatlijama – uspostava zanatskog centra.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata nisu zabilježene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

Nije moguće pronaći više informacija o planiranom projektu na zvaničnoj web stranici općine ili u Budžetima za 2021, 2022. i 2023. godinu.

Sredinom novembra 2022. godine saopćeno je da jeu galeriji Općine Novi Grad Sarajevo otvorena izložba “Kundurdžijski-obućarski zanat” autora mr. Moamera Šehovića, muzejskog kustosa u organzaciji JU ‘’Muzej Sarajevo’’ i Općine Novi Grad Sarajevo.

Općina Novi Grad Sarajevo provodi podsticajnu mjeru sufinansiranja troškova samostalnih poduzetnika – početnika u biznisu, a iz ove općine naveli su da se polovina “želi baviti zanatskim, obrtničkim djelatnostima, od popravke bijele tehnike, kućnog namještaja, pružanja konsultantskih usluga u oblasti javnih nabavki, zatim proizvodnje odjeće i slično”. Ipak, nije precizirano, da li je finansijska podrška i osiguranje prostorija za rad omogućeno i za bavljenje isklučivo starim zanatima i samostalnim zanatlijama kako se navodi u tekstu obećanja, niti se mogu pronaći informacije o uspostavi zanatskog centra.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!