Započeto

Uspostava video nadzora

Opštine: Centar Sarajevo

Uspostava video nadzora sa ciljem zaštite privatne i javne imovine.

Izvor: Program za Centar - Srđan Mandić

Tokom oktobra 2023. godine okončano je postavljanje novih kamera za sistem video nadzora na tri lokacije na području Mjesne zajednice “Crni Vrh – Gorica“.

Izvor: Općina Centar

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, u kojem učestvuje i Općina Centar, zajednički finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP BiH, Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u martu 2023. godine u ime općinske Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu pokrenuo proceduru javne nabavke za postavljanje video nadzora na području mjesne zajednice “Crni Vrh – Gorica“. Krajem jula 2023. godine, načelnik Srđan Mandić potpisao je ugovor sa ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admirom Katicom o dodjeli opreme za video nadzor područja Mjesne zajednice “Crni Vrh-Gorica”. Iz općinske uprave su u oktobru izvijestili da je postavljanje novih kamera za sistem video nadzora na tri lokacije na području Mjesne zajednice “Crni Vrh – Gorica“ uspješno okončano.

Nova oprema je instalirana na stubove javne rasvjete, koju je Općina Centar dala na korištenje MUP KS, u ulicama Tepebašina 12, Odobašina kod broja 10, te u Ulici Crni vrh kod broja 12. Vrijednost ugrađene opreme iznosi 36.270 KM.

U septembru 2022. godine, općinski načelnik Srđan Mandić održao je sastanak s v.d. predsjednicom Općinske izborne komisije Merimom Brdarić. Tom prilikom načelnik je predložio da se postavi video nadzor koji će pokrivati prostorije u kojima se odvija izborni proces, s ciljem osiguranja potpune transparentnosti i zaštite izbornog procesa u zgradi Općine Centar. Općinska i Centralna izborna komisija dale su saglasnost za postavljanje video nadzora.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!