Ispunjeno

Uređenje sportskih igrališta (MZ Medrese)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Uređenje sportskih igrališta: sportsko igralište u ulici Bijela bašča – MZ Medrese

Izvor: Pamflet "Planirani projekti mr. Ibrahima Hadžibajrića za period 2016-2020. godine

Turska općina Fatih sufinansirat će realizaciju projekta “Izgradnja sportskog terena Bijela bašča” iznosom od 86.000 KM, a Općina Stari Grad izdvojit će 30.000 KM. Za projekt su osigurane sve potrebne dozvole, a odmah nakon potpisivanja sporazuma o realizaciji sa Općinom Fatih, uslijedit će izbor izvođača radova.

Revijalnom utakmicom malih košarkaša iz Košarkaškog kluba BBY Stari Grad, zvanično je u augustu 2018. godine otvoren multifunkcionalni teren za mali nogomet, rukomet i košarku “Bijela bašča” na Mihrivodama (ulica Mihrivode, iznad Tekstilne škole).

Općina Stari Grad, putem Sektora za lokalni razvoj, na mjestu starog i uništenog sportskog terena izgradila je novi dimenzija 30×16,30 metara koji je namijenjen za mali nogomet, rukomet i košarku. Teren je opremljen potrebnim mobilijarom: koševima, golovima, montažnim tribinama, te ograđen tzv LEGI ogradom sa duplom mrežom, s ciljem zaštite od devastacije bilo koje vrste. Osim toga, ograda je elastična i ima zvučnu izolaciju, kako udarci lopti od nju ne bi pravili buku i ometali okolno stanovništvo. Kompletan teren je osvijetljen, a asfaltiran je i pristupni put.

Ukupna vrijednost projekta je oko 130.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!