U progresu

Uređenje sistema stipendiranja

Opštine: Trebinje

Stipendije koje standardno dijeli Grad Trebinje su neobavezujuće i jednake. Napravićemo kriterijum za visinu stipendije, koja može biti i 50 KM i 500 KM, a u zavisnosti od novčanih primanja u kući, broja članova domaćinstva, da li je u pitanju državni ili privatni fakultet, udaljenost fakulteta od Trebinja, prosjek ocjena u toku studiranja…

Obrazloženje

U prvoj i drugoj godini mandata zabilježen je značajan napredak na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

U toku 2019.  godine Grad Trebinje je u više navrat raspisivao konkurse i dodjeljivao stipendije za učenike i studente.

Podsjećamo, ranije su izrađeni novi pravilnici, na osnovu kojih je objavljen javni poziv i napravljena rang lista stipendista Grada Trebinja.Putem Javnih poziva, dodjeljuju se stipendije redovnim studentima (socijalnih karaktegorija). Raspon novčanog iznosa dodjeljene stipendije prvenstveno zavisi od socijalnog statusa porodice i broja članova porodičnog domaćinstva. Grad Tebinje je u 2018. godini donio Odluku o stipendiranju studenata deficitarnih zanimanja. Iznos ove stipendije mjesečno iznosi 200,00 KM, a period trajanja je dvije godine uz određene uslove.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!