U progresu

Uređenje područja organiziranja i transparentnog funkcioniranja sportskog centra

Opštine: Neum

Uređenje područja organiziranja i transparentnog funkcioniranja sportskog centra.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Općina Neum je tokom prve tri godine mandata načelnika Dragana Jurkovića provodila aktivnosti s ciljem boljeg funkcioniranja Sportskog centra Neum, što je značilo i povećanje sredstava koja se izdvajaju iz budžeta ove lokalne samouprave.

Foto: HNK Neum FB

U budžetu Općine Neum je za 2021. godinu za Sportski centar Neum predviđeno 55 hiljada KM, dok je taj iznos u budžetu za 2022. godinu povećan na 105 hiljada KM.

Tokom feburara 2022. godine, u okviru Sportskog centra Neum, otvorena je teretana, a kako je informirao portal Neum.online, u planu su dodatna ulaganja u teretanu, kao i proširenje ponude u vidu novih sprava i sportske opreme.

Također, HNK Neum je u okviru SC Neum sredinom februara 2022. godine opremio mini dvoranu sa umjetnom travom, u kojoj će najmlađi igrači trenirati u vrijeme zimskih i kišovitih dana. 

Krajem augusta 2022. godine objavljen je Javni oglas za imenovanje članova upravnog vijeća i nadzornog odbora Javne ustanove Sportski centar Neum.

U Budžetu Općine Neum za 2022. godinu za Sportski centar Neum planirana su sredstva u iznosu od 105.000 KM. Isti iznos planiran je i u budžetu Općine Neum za 2023. godinu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!