Djelimično ispunjeno

Uređenje mjesnih zajednica

Opštine: Centar Sarajevo

Projekat sređivanja, arhitektonska prilagodba svih mjesnih zajednica, zamjena mobilijara,

Obrazloženje

Tokom mandata načelnika općine zabilježene su određene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Realizacija projekta informatizacije mjesnih zajednica na području općine Centar započela je u januaru 2017. godine.

“Naime, u prvoj fazi realizacije pomenutog projekta započelo je uvođenja besplatnog bežičnog interneta u svih petnaest mjesnih zajednica na području ove lokalne zajednice. Na taj način će svim građanima biti omogućeno da tokom boravka u prostorijama mjesnih zajednica mogu konektovati svoje mobilne uređaje, tablete ili laptope na besplatni bežični internet”saopšteno je iz Općine Centar Sarajevo.

Osim toga formirane su i nove mjesne zajednice koje su nastale razdvajanjem mjenih zajednica “Breka-Koševo II”, “Pionirska dolina-Nahorevo”.

Prostorije nove Mjesne zajednice „Koševo II“ otvorene su u Ulici Marcela Šnajdera 9-a u junu 2017. godine.

oktobru 2017. godine u nekadašnjoj Poljoprivrednoj zadruzi „Centar“ u Nahorevu ozvaničen je završetak radova na opremanju prostorija u kojima će biti smještena nova Mjesna zajednica „Nahorevo“.

Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“ počela je sa radom u januaru 2019. godine. Sjedište novoformirane Mjesne zajednice „Crni vrh-Gorica“ je u prostorijama nekadašnjeg Centra za mlade, odnosno u Ulici Avde Jabučice 52.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!