Djelimično ispunjeno

Uređenje Merhemića trga

Opštine: Centar Sarajevo

Uređenje Merhemića trga

Obrazloženje

Tokom mandata načelnika Općine Centar Sarajevo, obnovljen je dio Merhemića trga, izgrađena je fontana, ugrađene nove ploče. Obnova drugog dijela trga, iako je ranije najavljena, nije započela do oktobra 2020. godine.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Uređenje dijela Merhemića trga na Ciglanama završeno je krajem februara 2018. godine, a kako je tada saopšteno iz Općine Centar prva faza rekonstrukcije iznosila je 549.000 KM.

Na centralnom dijelu Merhemića trga postavljene su nove ploče, izgrađena rampa za invalide i stepeništa oko platoa. Izgrađena je nova fontana sa šest nivoa obrađenih granitom u obliku kvadrata.

Na dijelu trga površine od 600 m2 uz pješačku zonu postavljen je i parkovski mobilijar sa zasadima stabala. Također, ugrađeni su tzv. potopni stubovi na ulazu na trg iz ulice Husrefa Redžića, čija je uloga sprečavanje nelegalnog parkiranja vozila. Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, nakon završetka radova najavio je i drugu fazu uređenja Merhemića trga.

Posao još nije završen, nastavljamo i drugu fazu uređenja trga, kako bi on u cijelosti bio obnovljen.”

Nedžad Ajnadžić, 22. februar 2018. 

Međutim, druga faza obnove Merhemića Trga u sarajevskom naselju Ciglane nije počela tokom skoro 4 godine mandata Nedžada Ajnadžića, o čemu svjedoče i fotografije iz oktobra 2020. godine.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!