Djelimično ispunjeno

Uređenje Kastela

Opštine: Trebinje

Urediti Kastel da to bude mjesto zaštićeno, oplemenjeno i dostupno svakom turisti.

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Radovi su još uvijek u toku.

Skupština Grada Trebinja, u maju 2019. godine, donijela je odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 5.446.000 KM.

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić istakao je da će ova “kreditna sredstva biti iskorištena isključivo za investicije, među kojima je izdvojio duhovni centar u Mrkonjićima i rekonstrukciju Starog grada, te uređenje gradskih i ruralnih puteva”.

Uređenje Kastela počelo je rekonstrukcijom okolnih ulica. Međutim, dinamika radova na popločavanju ulica Starog grada nije zadovoljavajuća, a razlozi su, u prvom redu, u tehnički zahtjevnoj fazi radova koja prethodi popločavanju – a u kojoj je potrebno na skučenom prostoru izmjestiti sve instalacije u podzemne kanale. načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja Marko Rikalo, odgovarajući na odborničko pitanje u vezi sa kašnjenjem radova na popločavanja ulica najstarijeg trebinjskog gradskog jezgra.

Svaka od tih instalacija ima svoje tehničke propise za postavljanje, odnosno propisane udaljenosti, horizontalne i vertikalne, jedne od drugih. To zaista nije lako izvesti na tako uskom prostoru. Takođe, problem je i što vlasnici objekata ne dozvoljavaju postavljanje razvodnih kutija od elektroinstalacija na svoje fasade. Imamo mnogo poteškoća da se sa njima dogovorimo, a ne možemo da naređujemo, niti želimo da se ponašamo kao sila“

Marko Rikalo, 12. mart 2019.

U prvoj godini mandata nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja. U drugoj godini mandata Gradska uprava se aktivirala po pitanju otkopavanja nekadašnjeg hendeka koji su okruživali Stari Grad a što je nastavljeno i u 2019. godini.

Podsjećamo, na jesen 2017. godine je trebalo početi uređenje i rekonstrukcija ulica Starog grada, međutim to je prolongirano. U drugoj godini mandata Gradska uprava se aktivirala po pitanju otkopavanja nekadašnjeg hendeka koji su okruživali Stari Grad.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!