Započeto

Uređenje izletišta relej Hum

Opštine: Novo Sarajevo

Uređenje infrastrukture izletišta brdo i relej Hum, kao nove lokacije susreta i izleta za građane i građanke Općine Novo Sarajevo, ali i drugih općina, uz organizovanje namjenskog prevoza do ovih lokacija.

Obrazloženje

U toku prve godine mandata načelnika Hasana Tanovića rađene su aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Hasan Tanović program

Delegacija Generalne direkcije za šumarstvo Republike Turske, početkom septembra ove godine, održala je sa zvaničnicima Općine Novo Sarajevo, Vlade KS, JP Sarajevo-šume i UNDP-a prvi zvanični radni sastanak povodom realizacije jednog od kapitalnih projekata u općini Novo Sarajevo, Sportsko-rekreacione zone “Park-šume Hum”. Na sastanku je objašnjeno da će inžinjeri iz Turske, zajedno sa stručnjacima iz BiH, krenuti u pripremu projektne dokumentacije i same implementacije projekta “Park-šume Hum”, s tim da će u prvoj fazi izrade i pripreme projektne dokumentacije učestvovati i predstavnici UNDP-a.

Početkom decembra 2021. godine, prezentirana je prva faza izrade investiciono-tehničke dokumentacije za izgradnju Sportsko-rekreacione zone “Park-šuma Hum”. Na ovom lokalitetu, planirana je izgradnja izletišta, odnosno sportsko-rekreacijske zone za sve građane/ke i posjetioce u Kantonu Sarajevo. Predstavljena su tri idejna rješenja koja su pripremili predstavnici IPSA Instituta Sarajevo i preduzeća Ecoplan Mostar. Općinski načelnik Hasan Tanović kazao je da je ovo kapitalni projekat, koji se nalazi i u integrisanoj strategiji razvoja ove lokalne zajednice do 2023. godine.

Nakon niza poduzetih aktivnosti posljednjih nekoliko mjeseci od strane Općinskog Tima koji smo odmah imenovali, danas ćemo imati priliku vidjeti tri idejna projekta i predstudiju izvodljivosti. Komisija i Općinski Tim odabrat će najbolju ideju koja će biti osnov za nastavak aktivnosti na izradi pojedinačnih izvedbenih projekata za određene objekte i sadržaje koji će biti izgrađeni na ovom lokalitetu.

Hasan Tanović, 1.12.2021.

Podršku realizaciji ovog projekta dali su i predstavnici Vlade KS, Javnog preduzeća Sarajevo-šume, kao i predstavnici UNDP-a.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!