Djelimično ispunjeno

Uređenje infrastrukture industrijskih zona

Opštine: Novi Grad Sarajevo

U protekle četiri godine Općina je razvila nekoliko dobrih programa, koje je potrebno nastaviti i u narednom periodu, kao što je (…) uređenje infrastrukture industrijskih zona.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Izborni program SDA Novi Grad Sarajevo za Općinske izbore 2016. godine

Tokom 2017. godine započeli su radovi na obnovi saobraćajnice u ulici Rajlovačka cesta u industrijskoj zoni Rajlovac, a pomenuti radovo okončani su u maju 2018. godine. Iz Općine Novi Grad naveli su da se “radi o veoma značajnoj cesti, koju koristi više od 20 privrednih subjekata koji zapošljavaju nekoliko stotina osoba, a koja je više od deset godina bila u lošem stanju”, te da je “ovaj krak Rajlovačke ceste od strateškog je značaja za poslovnu zonu Rajlovac, najveću u Kantonu Sarajevo i povezivanje sa poslovnim zonama Telalovo polje i Bačići”.

U septembru 2018. godine Općina Novi Grad Sarajevo je u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo realizirala projekat izgradnje pristupne saobraćajnice za industrijsko – poslovnu zonu Telalovo – Polje, a javnost je obaviještena da će biti asfaltirano oko kliometar i stotinu metara ceste, kojom će se ovaj dio povezati sa 12. transverzalom i LOT-om 2 Sarajevske zaobilaznice.  

Pored toga, u septembru 2018. godine, nakon što je tokom 2017. godine riješen problem vodosnabdijevanja privrednih subjekata u industrijskoj zoni Bačići, stekli su se uslovi za sanaciju i asfaltiranje oštećene saobraćajnice koja ide kroz ovu industrijsku zonu, te su radovi na sanaciji saobraćajnice u ovoj industrijskoj zoni započeli.

Nakon što su u proteklom periodu  obnovljene dvije saobraćajnice u industrijskoj zoni Rajlovac, Rajlovačka cesta i krak Rajlovačke ceste, danas je počelo i asfaltiranje saobraćajnice u industrijskoj zoni Bačići, drugoj po veličini industrijskoj zoni u općini Novi Grad Sarajevo.

Saopćenje, Općina Novi Grad, 22. oktobar 2018.

U avgustu 2019. godine nastavljeno je asfaltiranje oko 400 metara saobraćajnice prema poslovnoj zoni donje Telalovo Polje, “gdje je u prošloj godini urađena sanacija i asfaltiranje makadamskog puta s desne strane Miljacke pored auto – pijace u dužini od oko 500 metara” navode iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!