Započeto

Uređenje Gradiške

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na predizbornom skupu u Gradišci, održanom 28.8.2022. godine Milorad Dodik je najavio, između ostalog, uređenje i reparaciju ovog grada.

“Gradiška mora da nastavi dalje brzo da ide. Moramo brzo da uredimo grad. Onog trenutka čim izbacimo ovaj tranzit sa ovog mosta i kada on postane granični prelaz i prebacimo tranzit gore na ovaj most koji je izgrađen čekajući ovaj put od mosta do Okučana, mi moramo da uđemo u potpunu reparaciju grada, da srpska varoš mora da sija novim sjajem. (…) Moramo da završimo sa obilaznicom.”

Izvor: Predizborni skup SNSD-a, Gradiška, 28.9.2022.

Ministar trgovine i turizma Denis Šulić boravio je 21.3.2023. godine u posjeti Gradišci gdje je izjavio da je prioritetni cilj Gradiške u oblasti turizma izgradnja hotela i povećanje smještajnih kapaciteta. Šulić je pri ovoj posjeti naglasio da će Ministarstvo podsticajnim sredstvima sigurno podržati izgradnju hotela u Gradišci.

U preduzeću “Putevi Republike Srpske”, koje je zaduženo za realizaciju projekta rehabilitacije magistralnog puta M16 Banjaluka – Gradiška, u julu 2023. godine saopćili su da je u sklopu investicije predviđena izgradnja tri kružne raskrsnice i da se već izvode radovi na kružnom toku “Jabuka” na ulazu u Gradišku.

U septembru 2023. godine u upotrebu je pušten izgrađeni lijevi krak kružnog toka “Jabuka” i omogućeno je dvosmjerno odvijanje saobraćaja na pravcu Banja Luka – granični prelaz Gradiška.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!