Djelimično ispunjeno

Uređenje groblja Mali Zejtilnik

Partije: SP RS | Oblasti: Državno uređenje

“On je izrazio nadu da će u narednom periodu, s obzirom da se ekonomska situacija Srpske poboljšava, groblje “Mali Zejtinlik” biti uređeno kako to poginuli borci Srpske i zaslužuju.

Milenko Savanović

Izvor: socijalisti.ba

Nakon što je Vojničko groblje “Mali Zejtinlik” na Sokocu u 2018. godini dobilo status spomenika od nacionalnog značaja, tokom 2019. godine završena je grobljanska kapela za čiju izgradnju i uređenje je obezbijeđeno oko 150.000 KM. Kapela je otvorena 1. oktobra 2019. godine.

Kako je za medije izjavio načelnik Opštine Sokolac, Milovan Bjelica, sredstva za izgradnju kapele obezbjedili su Opština Sokolac i grad Istočno Sarajevo, a uložen je i dio sredstava iz donacije Vlade Srbije za Sokolac.

Bjelica je naveo i da novoizgrađena kapela ima sve sadržaje potrebne za ovakav objekat, infrastrukturu, mrtvačnicu, rashladnu komoru i druge prateće prostorije, a također je najavio i uređenje Ulice Sime Drljače prema Vojničkom spomen groblju, kao i izgradnju trotoara i drvoreda.

Bjelica je u aprilu 2019. godine najavio da će uz pomoć donatorskih sredstava od Republike Srbije pristupiti uređenju Vojničkog spomen groblja. Kako je tada Bjelica naveo, neophodno je popraviti kolovoz na ulici dugoj 2.000 metara, izgraditi pješačke staze i posaditi drvored.

Prema informaciji koju je Istinomjer dobio iz Odeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Opštine Sokolac, do 29. juna 2022. godine nije se pristupilo popravci kolovoza, izgradnji pješačkih staza i sadnji drvoreda u Vojničkom spomen-groblju “Mali Zejtinlik”. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!