U progresu

Uređen Vis

Opštine: Gračanica

Uređen Vis – istinsko sportsko rekreativna i turistička destinacija.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Prema Odluci o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Gračanica za 2023. godinu  planirano je 15.000 KM za sanitarni čvor na ovom izletištu.

Iz Grada Gračanica su krajem 2023. godine za Istinomjer rekli da je na izletištu Vis izgrađen poligon malih sportova sa tribinama i binom za manifestacije, teren za odbojku na pijesku, teren za košarku, dječije igralište, postavljen je urbani mobilijar čime je Vis postao najposjećenije izletište na području grada Gračanica. Navedeno je realizovano u saradnji sa MZ Babići, nevladinim organizacijama i Turističkom zajednicom grada Gračanica.

Kako dalje u odgovoru navode, trenutno su u fazi pripreme idejnog rješenja za postavljanje adrenalinskog parka koji bi uključivao zip line i stijenu za penjanje. Trenutno se vrše radovi na izgradnji mokrih čvorova i dovođenja dovoljne količine vode.

Na Istinomjerov upit 2022. godine u vezi aktivnosti u pravcu ispunjavanja navedenog obećanja, iz Gradske uprave Gračanice rečeno je da je izletištu Vis završeno igralište na pijesku, uređen parking, postavljeni novi jarboli na spomen-obilježju te, postavljene klupe za posjetitelje, što je vidljivo iz video priloga RTV Tuzlanskog kantona sačinjenog 7.8.2022. godine tokom obilježavanja “Dana pobjede na Visu”.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!