Započeto

Unaprijeđenje usluga Gradske uprave

Opštine: Trebinje

Vidljivo je da je gradski budžet zarobljen stavkom bruto ličnim izdacima i to predstavlja veliki problem za realizaciju razvojnih projekata. Dotacije za isplatu socijalnih davanja i plate su za sada dolazile od prodate imovine. Nezamislivo je gdje su potrošena četiri budžeta i novac od prodate imovine u iznosu oko 110 miliona KM. Neko je dobijao nezarađenu platu za ovo (čak 3900 KM). Grad Trebinje nije proizvođač, već potrošač narodnog novca. Kontrolni organi ne funkcionišu pa je tako za sada ostao nezapažen negativan revizorski izvještaj za korištenje sredstva budžeta Grada Trebinja za 2014 godinu. Naš cilj je upotrijebiti zaposlene radnike, izvršiti njihovo ocjenjivanje i na taj način doći do maksimalne usluge prema građanima Trebinja. Sva odjeljenja će imati timove i odgovorne osobe za detektovane probleme i moraju biti na usluzi i rješavati probleme, a ne prenositi ih na nekoga drugog.

Obrazloženje

U prvoj i drugoj godini mandata zabilježen je značajan napredak na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Odlukom o visini plata funkcionera utvrđena je plata gradonačelnika za 35% umanjena u odnosu na onu koja bi bila obračunata prema Odluci koja je važila u ranijem periodu. Centar za usluge građanima sada radi u cjelodnevnom periodu od 7:30 do 20 časova.

Kada je upitanju unaprijeđenje rada gradske uprave u 2019. godini afirmisana je i web platforma e uprava kao “uslužni servis Grada Trebinja” putem kojeg građaani mogu provjeriti da li su upisani u matične knjige rođenih, vjenčanih, umrlih i u knjigu državljana, postaviti pitanje administraciji, ili preuzeti elektronske formulare Grada Trebinja.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!