Započeto

Unaprijeđenje akademskog izdavaštva u BiH

Partije: SDP BiH | Oblasti: Obrazovanje

Unaprijeđenje akademskog izdavaštva u BiH.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada FBiH provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Prethodni sastav Vlade FBiH je u svojim posljednjim danima rada, na svojoj 358. sjednici, održanoj u četvrtak, 13.04.2023. godine, u Mostaru, na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, donio Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu ovom ministarstvu u ukupnom iznosu od 10.998.000 KM. Programom je planiran i iznos od 100.000 KM za subvenciju izdavanja akademskih naučnih časopisa iz područja humanističkih i društvenih nauka.

U maju 2023. godine objavljen je Javni poziv za dodjelu podrške izdavanju akademskih i naučnih časopisa iz oblasti društvenih i humanističkih nauka u 2023. godini. Ukupno je dodijeljeno oko 80 hiljada KM za 31 odobren projekt.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!