Započeto

Unapređenje usluga u Domu zdravlja Gradačac

Opštine: Gradačac

Sufinansiranje usluga iz gradskog budžeta koje nije finansirao ZZO TK.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata, zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

U oktobru 2021. godine, saopćeno je da je nabavljena nova medicinska oprema za Dom zdravlja Gradačac u sklopu zajedničkog projekta Vlade Tuzlanskog kantona, Grada Gradačac, UNDP-a i EU.

FOTO: Grad Gradačac
FOTO: Grad Gradačac

U saopćenju Gradske uprave navodi se kako se radi o nabavci višenamjenskog RTG (rendgen) aparata u vrijednosti oko 131.000 KM, a koji su finansirali EU i Vlada TK, dok je opremu za digitalizaciju mamografa i PACS sistema u vrijednosti od 85.000 KM finansirala Gradska uprava Gradačca.

Danas je zaista značajan dan kako za Dom zdravlja Gradačac tako i za Grad Gradačac i sve građane našeg grada. Implementacijom ovog projekta rješavamo jedan veliki problem s kojim smo se suretali u Gradačcu. Nabavkom digitalnog rendgen aparata bit će omogućen puno veći kvalitet u pružanju usluga a s druge strane drago mi je da smo kroz sredstva Grada Gradačac u iznosu od 85.000 KM omogućili da se postojeći mamograf uređaj digitalizira i da se uveže u jedinstven sistem s doniranim rendgen aparatom što će dovesti do značajnog unapređenja zdravstvenih usluga u Domu zdravlja.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić, 19.10.2021.

Početkom decembra saopćeno je da je sa radom počeo novi rendgen aparat u Domu zdravlja Gradačac.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!