Ispunjeno manjim dijelom

Unapređenje sistema strateškog, srednjoročnog i godišnjeg planiranja

Partije: DF | Oblasti: Državno uređenje

Unapređenje sistema strateškog, srednjoročnog i godišnjeg planiranja na svim nivoima kroz usaglašen proces budžetiranja, kao i usaglašenim zahtjevima koji proističu iz puta ka EU integracijama uvažavajući ustavno-pravni sistem u BiH

Izvor: Pobjednička BiH - Izborni program 2018

Unapređenje sistema strateškog, srednjoročnog i godišnjeg planiranja u Bosni i Hercegovini na svakom upravnom nivou kroz međuinstitucionalnu saradnju i usaglašenost s procesom budžetiranja i dostupnim javnim finansijskim resursima te zahtjevima evropskih integracija, uvažavajući ustavno-pravni ustroj Bosne i Hercegovine, predstavlja jednu od mjera koja je predviđena Akcionim planom za reformu javne uprave. Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o usvajanju Akcionog plana za reformu javne uprave, kojim će biti realizirani ciljevi i mjere definirani Strateškim okvirom za reformu javne uprave do 2022. godine.

Akcioni plan obuhvata pet stubova u kojima su planirane reformske intervencije, i to Razvoj politika i koordinacija, Državna služba i upravljanje ljudskim potencijalima, Odgovornost, Pružanje usluga i Upravljanje javnim finansijama, te sadrži ukupno 165 aktivnosti koje će biti realizirane do 2022. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!