Započeto

Unapređenje ambijenta za razvoj preduzetništva i razvoj ljudskih kapaciteta u turizmu

Partije: SDP BiH | Oblasti: Ekonomija

Unapređenje ambijenta za razvoj preduzetništva i razvoj ljudskih kapaciteta u turizmu

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlada FBiH provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Na sjednici održanoj 24.08.2023. godine Vlada FBiH je usvojila Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele – Transfer za razvoj turizma u FBiH

Sredstvima u iznosu od 2.000.000 KM obuhvaćeno je šest programa. Svrha programa je podrška i poticaj razvoju turizma u FBiH, kao i razvoju održivog turizma. 

Sredstva za prvih pet programa dodijeljena su na osnovu javnog poziva Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Šesti program odnosi se na sufinansiranje projekata iz turističko-ugostiteljskog sektora putem kreditne linije Razvojne banke FBiH. U decembru 2023. godine  je potpisan Protokol o saradnji i Ugovor o formiranju namjenskog depozita sa Razvojnom bankom Federacije BiH kojim su privrednicima omogućeni beskamatni krediti za finansiranje projekata iz oblasti turizma.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!