Započeto

Ulaganje u prostorije u GTZ naselju

Opštine: Bijeljina

GTZ naselje je sramna slika odnosa prema onima koji su dali sebe za nas i našu budućnost i mi smo dužni da im vratimo dostojanstvo i normalan život. U 21 vijeku ratni vojni invalidi, raseljena lica i porodice poginulih boraca žive u neuslovnim zgradama, a čak ni takav smještaj im nije siguran jer rješenja o korišćenju dobijaju retroaktivno. Za 21. godinu nije uložena ni marka u ove prostorije i to se 15. novembra mora promijeniti.

Obrazloženje

Tokom dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: https://archive.ph/S9lnw

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović, 11.5.2021. godine izjavio je da Gradska uprava u potpunosti podržava realizaciju svih započetih projekata na teritoriji Grada Bijeljina, kao i da namjerava da uz više novih projekata i inicijativa  od Bijeljine napravi moderan evropski grad.

Govoreći tom prilikom o GTZ naselju, Petrović je najavio, kako je rekao, intenzivnije razgovore u cilju rješavanja tamošnjih stambenih jedinica:

Takođe, u toku su intenzivni razgovori sa Republičkim sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica i Kancelarijom visokog predstavnika Evropske unije u BiH kako bi smo riješili status stambenih jedinica iz GTZ projekta u naselju „Pet jezera“ i omogućili njihovu privatizaciju.

Radiša Petrović, 11.5.2021.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!