U progresu

Ulaganje u prostorije u GTZ naselju

Opštine: Bijeljina

GTZ naselje je sramna slika odnosa prema onima koji su dali sebe za nas i našu budućnost i mi smo dužni da im vratimo dostojanstvo i normalan život. U 21 vijeku ratni vojni invalidi, raseljena lica i porodice poginulih boraca žive u neuslovnim zgradama, a čak ni takav smještaj im nije siguran jer rješenja o korišćenju dobijaju retroaktivno. Za 21. godinu nije uložena ni marka u ove prostorije i to se 15. novembra mora promijeniti.

Izvor: Ljubiša Petrović, Predizborna kampanja za Lokalne izbore 2020. godine

Na svojoj 20. redovnoj sjednici održanoj 23.3.2023. godine Skupština Grada Bijeljina donijela je Odluku o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništvu Grada Bijeljina u naselju “GTZ”.

Izvor: Grad Bijeljina

Nakon što je uručeno prvo rješenje o pravu svojine nad stambenom jedinicom u junu 2023. godine, zvanično je označen početak otkupa stanova u GTZ naselju.

Prema riječima gradonačelnika Petrovića, cilj je da do kraja 2023. godine bude završena procedura kako bi i svi ostali korisnici stanova dobili rješenja o otkupu, odnosno pravu svojine nad stanovima. Kako je gradonačelnik rekao, stanovnici ovog naselja imaju dodatni problem jer su u obavezi da svake dvije godine vade nove lične dokumente. Rješavanjem ovog problema, građani/ke ovog naselja će moći dobiti dokumente sa rokom važenja kao i kod ostalih građana/ki.

Iz gradskog Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove navode da će se ovaj proces odvijati u dvije faze, od kojih će prva podrazumijevati ispunjenje uslova za dodjelu ugovora o zakupu stana, nakon čega će uslijediti druga faza koja će obuhvatiti otkup stambenih jedinica.

Na 20. redovnoj sjednici održanoj 23.3.2023. godine Skupština Grada Bijeljina donijela je Odluku o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništvu Grada Bijeljina u naselju “GTZ”. Potvrđeno je da je Grad sada vlasnik ovih stanova 1/1 te da treba stanarima omogućiti da tu imovinu otkupe i uknjiže. 

U maju 2021. godine savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović izajvio je da su u toku intenzivni razgovori sa Republičkim sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica i Kancelarijom visokog predstavnika Evropske unije u BiH kako bi se riješio status stambenih jedinica iz GTZ projekta u naselju „Pet jezera“ i omogućili njihovu privatizaciju.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!