Nije započeto

Ulaganje u modernizaciju i razvoj domaće namjenske industrije

Partije: NiP | Oblasti: Ekonomija

Ulaganje u modernizaciju i razvoj domaće namjenske industrije, kako zbog njene potentnosti na međunarodnom tržištu, tako i kao svojevrsnu garanciju za očuvanje mira i stabilnosti u zemlji.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Kako je navedeno u odgovoru koji je Istinomjer dobio od Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, donošenjem Strategije razvoja namjenske industrije 2024-2035. namjenska industrija bi trebala bi biti zamajac metaloprerađivačke industrije i industrije u Federaciji BiH i BiH uopće.

Privredno drustvo ZRAK d.d. Sarajevo se nalazi u stečajnom postupku, gdje Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije svojim angažmanom kao i angažmanom Vlade Federacije BiH radi na tome da nakon provođenja stečajnog postupka Društvo nastavi stabilno poslovanje sa ovim i sličnim proizvodnim programom u namjenskoj industriji.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!