Započeto

Ulaganje u Aluminu d.o.o

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na predizbornom skupu u Zvorniku, koji je održan 16. septembra 2022. godine, Milorad Dodik je govorio o Alumini:

“Aluminu ćemo podržavati, niko neće tamo izgubiti nijedno radno mjesto, ova vlast neće dozvoliti da se tamo gube radna mjesta. Ova vlast hoće da izađe iz stečaja Alumina, i da se razvija kao uspješno privredno društvo koje je će jos više zapošljavati.”

Izvor: SNSD predizborni skup Zvornik, 16.09.2022

Početkom 2023. godine održan je sastanak predstavnika Vlade RS sa delegacijom Saveza sindikata Republike Srpske i Sindikalne organizacije preduzeća Alumina a.d. Zvornik. Na sastanku je razgovarano o stanju u preduzeću Alumina i položaju zaposlenih radnika, a ministar energetike i rudarstva Petar Đokić naveo je da je Vlada RS “čvrsto opredjeljena da uradi sve što u okviru svojih nadležnosti može kako bi se osigurao nesmetan budući razvoj ovog privrednog društva i dobar položaj zaposlenih radnika”.

U septembru 2023. godine u Aluminu je primljeno 48 novih radnika angažovanih na održavanju opreme i postrojenja, te u službi automatike, građevinske operative i unutrašnjeg transporta. 

U decembru 2023. godine iz kompanije Alumina najavljena je realizacija projekta proizvodnje fino precipitiranih hidrata kapaciteta 10 hiljada tona godišnje, u koji je planirano da se investira oko 7 miliona KM, a saopćeno je i da se privode kraju i radovi na projektu proširenja proizvodnje silka gela i specijalnih zeolita.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!