Započeto

Ulaganja u Banju Guber

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na predizbornoj tribini održanoj u Srebrenici 15. septembra 2022. godine, Milorad Dodik je govorio o banji Guber:

“Ubrzat ćemo ovo što je Radovan rekao oko Gubera (…) Sada pravimo analize i idemo s tim i spremni smo da uložimo nekoliko desetina miliona maraka u Banju Guber.”

Izvor: Srebrenica - predizborna tribina 15.09.2022.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine, održanoj povodom Dan opštine Srebrenica, 11. marta 2023. godine, premijer Republike Srpske Radovan Kovačević je istakao da je Vlada izdvojila 200.000 KM za klinička ispitivanja vode sa izvorišta Gube, te da je to preduslov za izradu studije i kliničkih ispitivanja kako bi se dokazala ljekovitost vode. Prema njegovim riječima, poslije toga slijedi studija izvodljivosti, koncesija, a potom izgradnja Banje Guber.

Ako ta ispitivanja budu pozitivna, a nema razloga da ne budu, onda će to biti jedna možda od najvećih investicija u ovom dijelu Srpske. Očekujem da to u znatnoj mjeri promijeni ambijent opštine i da se za nju vežu ne samo radna mjesta, nego i dolasci, a uz to i ostale uslužne djelatnosti koje će poboljšati kvalitet života stanovnika opštine.

Radovan Višković, 11.3.2023.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!