Neispunjeno

Uključivanje u svjetske znanstveno-istraživačke i tehnološke tokove

Partije: HDZ BiH | Oblasti: Obrazovanje

Intenzivno ćemo raditi na uključivanju u svjetske znanstveno-istraživačke i tehnološke tijekove, unaprjeđenjem suradnje u oblasti istraživanja, posebice uključivanjem u programe EU koji potiču inovativnost i konkurentnost proizvoda i usluga.

Obrazloženje

U radu Vlade FBiH, tokom mandata 2014-2018. nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Vlada FBiH na godišnjem nivou izdvaja sredstva za implementaciju Bolonjskog procesa, u sklopu koji dio sredstava odlazi na podršku realizaciji programa međunarodne akademske i studentske mobilnosti i razmjene. Predviđeni iznos sredstava namijenjen za implementaciju Bolonjskog procesa za 2016. godinu duplo je manji nego za 2015. godinu.

Sredstva namijenjena za implementaciju Bolonjskog procesa za 2017. godinu iznosila su 150.000 KM, gdje je na kraju godine izvršeno samo 35.412 KM.

Budžetom FBiH za 2018 godinu, za ovu namjenu predviđena su sredstva u iznosu od 250.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!