Nije započeto

Ubrzati implementaciju odobrenih kredita i započeti izgradnju krupne putne infrastrukture

Partije: NiP | Oblasti: Ekonomija

Ubrzati implementaciju odobrenih kredita i započeti izgradnju krupne putne i druge infrastrukture.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na prijedlog Federalnog ministarstva finansija, 18.7.2023. godine usvojila Nacrt programa javnih investicija Federacije BiH 2024-2026. godina. Radi se o trogodišnjem dokumentu koji sadrži pregled ulaganja u projekte sa podacima o ukupno potrebnim i utrošenim, te sredstvima planiranim za finansiranje projekata iz budžeta, kredita, granta i drugih izvora.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, ukupna vrijednost projekata uključenih u Program javnih investicija FBiH 2024-2026. godina iznosi 17, milijardi KM. Od toga se 8,7 milijardi KM odnosi na 72 kandidovana projekta, 6,7 milijardi KM na 58 projekata čija je implementacija u toku, te 2,1 milijarda KM na sedam odobrenih projekata.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!