Neispunjeno

TV servis na hrvatskom jeziku

Partije: HDZ BiH | Oblasti: Pravna država

Ustrajati ćemo u traženju ostvarivanja prava informiranja na hrvatskom jeziku./Učiniti ćemo sve kako bi i naš, hrvatski narod, ravnopravno s druga dva konstitutivna naroda, u strukturi javnog radiotelevizijskog sustava imao javni tv servis s programom na našem materinskom, hrvatskom jeziku, a naši lokalni mediji bili istinski integratori svih članova zajednice.

Obrazloženje

U radu Vijeća ministara BiH, u mandatu 2014-2018.. aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja su započete, ali nisu nastavljene.

Ministarstvo prometa i komunikacija BiH utvrdilo je Prednacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o javnom radiotelevizijskom servisu BiH. Izmjene i dopune ovog zakona propisuju da se program BHRT-a emitira na tri kanala, na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku iz studija u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci. Zakon se nalazio u javnoj raspravi.

Daljnje aktivnosti po ovom pitanju nisu zabilježene.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!