Započeto

Turistički centar Zelengora

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Gostujući u programu ATV-a 5.9.2022. godine, Milorad Dodik najavio je podršku projektu izgradnje Turističkog centra Zelengora:

“Republika Srpska ima ozbiljan pristup prema projektu izgradnje turističkog kompleksa na Zelengori i neće se povući iz njega, nego će u najkraćem mogućem vremenu završavati bar osnovne funkcije”.

Izvor: Facebook SNSD/Milorad Dodik, ATV, 5.9.2022.

Krajem 2022. godine raspisan je oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta putem usmenog nadmetanja u okviru Regulacionog plana Turističkog kompleksa Zelengora 2. Tada je čak 35 parcela bilo na prodaju, a na njima je predviđena izgradnja vikendica i turističkih sadržaja. U sklopu ovog projekta do sada je prodato ukupno 130 parcela i počela je gradnja individualnih tipskih objekata.

U izgradnju kompleksa do februara 2023. godine je uloženo pola miliona KM, a RTRS prenosi da je prvo izgrađena planinska kuća te da su u toku radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže. Ukupna vrijednost projekta je oko 50 miliona KM, od čega je planirano ulaganje Vlade RS-a u iznosu od 20 miliona KM. Načelnik Opštine Kalinovik sredinom maja 2023. godine raspisao je oglas o novoj prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem usmenog javnog nadmetanja-licitacije u okviru Regulacionog plana Turističkog kompleksa Zelengora 2. Na prodaju je ponuđeno više parcela, tačnije 21, različite površine, a na njima je predviđena gradnja vikend kuća i objekata pratećeg sadržaja za turizam.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić boravio je početkom aprila 2023. godine u radnoj posjeti opštini Kalinovik, u sklopu koje je sa načelnikom ove opštine razgovarao o razvoju turizma u ovoj opštini, naročito turističkihe potencijala planine Zelengora.

Krajem aprila 2023. godine, Turistička organizacija opštine Kalinovik uzela je učešće na 12. Međunarodnom sajmu turizma i gastrokulture “Bijeljina-turist 2023”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!