Neispunjeno

Tri stotine novih radnika u proizvodnji konfekcije u Loparama

Partije: SP RS | Oblasti: Socijalna politika

“Mi to možemo jer su u našoj ekipi uglavnom svi dugogodišnji rukovodioci, stručnjaci iz oblasti ekonomije. To garantuje da i od ove opštine, koja ima sve ekonomske potencijale, možemo da idemo na to da se zaposli još 300 novih radnika u proizvodnji konfekcije”, rekao je Galić.

Izvor: socijalisti.ba

Modna konfekcija Kristin mod u Loparama je u martu 2018. godine zapošljavala 65 radnika. Prema riječima Obradina Božića, zamjenika direktora kompanije, u tom trenutku postojao je kapacitet za zapošljavanje još 20 radnika. On je u intervjuu koji je dao za Dnevni avaz naglasio i da je konkurs u ovoj fabrici konstantno otvoren. 

Prema posljednjim podacima dostupnim javnosti, onima iz oktobra 2019. godine, u ovoj kompaniji je bilo uposleno 63 radnika, sa mogućnosti zaposlenja još 60 radnika. Međutim, iako bi se prema riječima zamjenika direktora moglo zaposliti još radnika, brojevi pokazuju da broj radnika trenutno stagnira.

Nakon toga novih informacija tokom 2020. i 2021. godine iz ove kompanije nije bilo.


Prema riječima načelnika opštine Rade Savića u toku su pregovori sa zainteresovanim investitorima koji namjeravaju da otvore nekoliko manjih pogona koji će zapošljavati do 15 ljudi.

To je za malu opštinu kao što su Lopare veoma značajno, jer ćemo obezbijediti egzistenciju za nekoliko porodica. U prošloj godini smo proširili poslovanje fabrike za proizvodnju radijatora Termal, čiji su vlasnici kupili nekadašnji pogon fabrike Dita, zaposlili oko 140 radnika i sada prave veliki kompleks sa ambicijom da zaposle još 250 ljudi .

Rade Savić, 8.2.2022.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!