Nije započeto

Tri stotine novih radnika u proizvodnji konfekcije u Loparama

Partije: SP RS | Oblasti: Socijalna politika

“Mi to možemo jer su u našoj ekipi uglavnom svi dugogodišnji rukovodioci, stručnjaci iz oblasti ekonomije. To garantuje da i od ove opštine, koja ima sve ekonomske potencijale, možemo da idemo na to da se zaposli još 300 novih radnika u proizvodnji konfekcije”, rekao je Galić.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS nije bilo aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: socijalisti.ba

Modna konfekcija Kristin mod u Loparama je u martu 2018. godine zapošljavala 65 radnika. Prema riječima Obradina Božića, zamjenika direktora kompanije, u tom trenutku postojao je kapacitet za zapošljavanje još 20 radnika. On je u intervjuu koji je dao za Dnevni avaz naglasio i da je konkurs u ovoj fabrici konstantno otvoren. 

Prema posljednjim podacima dostupnim javnosti, onima iz oktobra 2019. godine, u ovoj kompaniji je bilo uposleno 63 radnika, sa mogućnosti zaposlenja još 60 radnika. Međutim, iako bi se prema riječima zamjenika direktora moglo zaposliti još radnika, brojevi pokazuju da broj radnika trenutno stagnira, te ovo obećanje dobija ocjenu nije započeto. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!