U progresu

Toplifikacija individualnih objekata

Opštine: Tuzla

(…)Idemo na toplifikaciju individualnih objekata (…)

Obrazloženje

U prve tri godine mandata bilo je značajnijih aktivnosti kada je u pitanju ispunjavanje ovog obećanja.

Izvor: Jasmin Imamović za Tuzlanski.ba

Tokom prve godine mandata u Gradu Tuzla urađeno je više projekata toplifikacije naselja.

U 2018. godini u Budžetu Grada Tuzla izdvojena su sredstva za toplifikaciju u ukupnom iznosu od 2.898.000 KM, i to za projekte toplifikacije u objekata u ulici Put Vinište (MZ Jala), Projekat toplifikacije individualnih stambenih objekata u naselju Skojevska (ul. Slavka Mićića i Strajka Mitrovića – MZ Brčanska Malta), projekat toplifikacije u MZ Centar, projekat toplifikacije u MZ Miladije i MZ Kreka, te projekat toplifikacije u MZ Mosnik. Dodatno, izdvojena su i sredstva za projekte priključaka individualnih stambenih objekata u iznosu od 300.000 KM.

Kada je u pitanju Budžet za 2019. godinu, izdvojena su sredstva u za toplifikaciju naselja Dragodol, Tušanj i Kula, u iznosu od 538.000 KM, dok je za projekte priključaka individualnih i kolektivnih stambenih objekata izdvojeno 900.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!