Započeto

Toplifikacija dijelova grada koji nisu spojeni na sistem gradske toplane

Opštine: Banovići

Izvršiti toplifikaciju dijelova grada koji nisu spojeni na sistem gradske toplane.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni Program – Lokalni Izbori 2020 OO SDA Banovići

Kako je za Istinomjer potvrđeno iz kabineta načelnika Općine Banovići Bege Gutića u oktobru 2021. godine, u toj godini na toplovodnu mrežu spojen je novi stambeni objekat “Lamela B”, a stvorene pretpostavke za priključenje i objekta koji je sa nalazi pored i koji je još uvijek u izgradnji.

Početkom 2022. godine iz Općine Banovići je saopćeno da će Fond za zaštitu okoliša FBiH sufinansirati četiri projekta na području Banovića. Jedan od njih je “Rekonstrukcija toplovodne mreže – dionica Toplana – Sprtsko-kulturni centar Banovići“. Ovaj projekat ima procijenjenu vrijednost od 350 hiljada KM i uključuje rekonstrukciju glavnog vrelovoda, koji vodi od Toplane do Sportske dvorane (gdje je glavno čvorište) – u dužini od 210 metara. Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH ovaj će projekat sufinansirati u iznosu do 100 hiljada KM.

Radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže od Toplane do sportske dvorane započeli su u junu 2022. godine. Iz Općine je saopćeno da će radove izvoditi firma „Metal Remont“ d.o.o. Tuzla i rok za njihov završetak je 4 mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!