Započeto

Subvencioniranje vrtića

Partije: Ujedinjena Srpska | Oblasti: Socijalna politika

U okviru dokumenta Platforma za Opšte izbore 2022. političkog subjekta Ujedinjena Srpska dato je obećanje koje se odnosilo na subvencionisanje vrtića.

“Neke od mjera podrške pronatalitetnoj politici su: obezbjeđivanje besplatnih udžbenika, besplatnih sportskih aktivnosti za najmlađe, posebno iz višečlanih porodica, subvencionisanje vrtića, unapređenje dostupnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite trudnica i žena koje planiraju trudnoću.”

Izvor: Platforma za Opšte izbore 2022

Od 2011. godine provodi se Program za djecu u godini pred polazak. U 2023. godini program će bit će realizovan za onu djecu koja nisu bila obuhvaćena nekim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja i koja nisu pohađala cjeloviti razvojni program, a koja u septembru mjesecu tekuće godine stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole, navodi se u saopštenju Vlade RS. 

U tromjesečni program, trebalo bi biti uključeno 33,88 % djece od ukupnog broja djece u Republici Srpskoj koja u septembru 2023. godine treba da krenu u prvi razred.

Za ovu namjenu u Budžetu RS za 2023. godinu planirano je 525.978 KM. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!